top of page

KARÁCSONYI FOTÓZÁS 2020.

 

Az idei karácsonyi fotózásokat elsősorban szabadtéren vagy az otthonotokban tervezem. Főleg riport jellegű képekkel, de természetesen egy-egy portré is belefér.  A riportfotózás lényege, hogy olyan tevékenység közben örökítelek meg titeket, ami hozzátok közel áll. Így  ti is jobban fel tudtok oldódni és megmutatni valódi arcotokat. Lehet ez egy erdei séta, egy közös cukrászdázás, vagy otthoni süti sütés. 

 

Mitől lesz karácsonyi hangulat? Hát, tőletek! Akár a ruháitok színe, mintája, vagy a háttérben egy izzósor is elég, hogy ünnepi képek készüljenek. Az is elképzelhető, hogy a karácsony nem minden képen jelenik meg, így a fotókat akár egész évben használhatjátok, ajándékozhatjátok. 

Lesz egy-egy nap novemberben amikor fotózok műteremben is, de saját kellékekkel idén sem készülök. Egyrészt nem szeretném minden családnak ugyanazt a gömböt vagy szarvast a kezébe adni, másrészt ha ti magatok hoztok dolgokat, amiket szerettek, amikhez kötődtök - pl. saját plüss, gyertyák, mécsestartók -  ettől a fotók igazán a ti képeitek lesznek.

 

Tervezek még fenyőfák között kinti fotózást - itt csak egy izzósor lesz a kellék (ezt én biztosítom) - ide is bátran hozhatjátok a saját dolgaitokat.

 

A karácsonyi fotózásokra már foglalhattok időpontot. Hétköznap és hégvégén is tudlak fotózni titeket.

 

DECEMBERI IDŐPONTOK!

Műtermi fotózás:
December 8. 9. 10. 14. és 16.   9-15 óráig

 

Otthoni vagy szabadtéri fotózás:
December 5. 6.   9-15 óráig
December 11. 12.  9-15 óráig

 

 

Jelentkezés és időpont foglalás itt!


Otthon készült fotózás galériák itt!


Karácsonyi fotózás galéria itt!

 

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

Mit vegyetek fel a KARÁCSONYI CSALÁDI fotózásra?

Nagyon jól mutat a képen, a ha család öltözéke összhangban van egymással. Itt nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy mindenkin egyforma ruha van, hanem inkább arra, hogy a színek harmóniában vannak, esetleg egy-egy (karácsonyi) motívum mindenkin megjelenik. A CSALÁDI fotózás során lehetőségetek van átöltözni, így hozhattok egy lazább és egy elegánsabb szettet, vagy akár egy vicces összeállítást is. Ha végképp nincs ötletetek, hogy mit vegyetek fel, akkor érdemes körülnéznetek ITT.

Mivel készüljetek, mit hozzatok magatokkal?

Szándékosan nem készülök saját kellékekkel, csak egy égősort és pár mécsestartót viszek magammal a fotózásokra. Ennek az az oka, hogy azt gondolom, a fotók tőletek lesznek egyediek. Természetesen ti hozhattok saját kelléket magatokkal. Miután a fotózás helyszínét megbeszéltük, a kellékeket is ehhez érdemes igazítani, ebben mindig segítek, szívesen ötletelek veletek.
Ha megoldható a gyerekek a fotózás előtt egyenek, igyanak, ha van rá lehetőség, akkor olyan időpontot válasszatok, ami nem ütközik a kicsik alvás idejével. A fotózás során semmiképp ne egyenek csokit, maszatos dolgokat, mert a szájukról ugyan le tudjuk törölgetni, de ruhájukon és a fogaikon nyomot hagyhat. A fotózás után amúgy is jól jön egy-egy finom falat, hagyjuk ezeket akkorra.

Csak Pécsett fotózol?

Elsősorban Pécsett és környékén vállalok karácsonyi fotózást, de lesz két hétvége amikor Budapesten fotózok.


Mikor kapjuk meg a képeket?

A fotókat kiválogatom, és egy webgalériába feltöltöm, ennek a címét emailben küldöm el nektek a fotózás után legkésőbb 5 nappal. Ebből a galériából tudjátok kiválasztani a képeket, amiket rendelni szeretnétek. Miután leadtátok a rendelést, a képeket kidolgozom, retusálom és elküldöm a linket, ahonnan le tudjátok tölteni a fotókat.

Mikor kell fizetnünk?

A Karácsonyi fotózás során 10.000 Ft előleget kérek, a fennmaradó összeget a képek elkészültekor kell rendezni. Kivéve a Karácsonyi mini fotózást, ott a teljes összeget a fotózás során kell rendezni.

 

Már a fotózás előtt kell csomagot választanunk?

Elég ha a galéria átnézése után döntitek el, hogy melyik csomagot választjátok.

Mit jelent a képek retusálása?

A családi képeket csak minimális mértékben szoktam retusálni. A nagyon feltűnő és zavaró bőrhibákat, sebeket retusálom, egy picit a színeket, kontrasztot állítom, de a lényeg, hogy természetes hatása legyen a képnek.

Kapunk-e papírképet?

A CSALÁDI fotózás árában nincs papírkép, de szívesen segítünk az előhívatásban. A megrendelt képeket két méretben kapjátok meg. Nagy felbontásban – ebből lehet előhívatni, nyomtatni képet, illetve kis felbontásban, ezek internetre, Facebookra, e-mailküldésre optimalizált képek, egy szolid vízjellel ellátva, megköszönjük, ha a közösségi oldalakon ezt a képet használjátok. A képekből készülhet fotókönyv, naptár vagy vászonkép is, ezekből a fotózás során mutatok ízelítőt.
 

025_nnfoto_karacsonyi_fotozas_pecs.jpg
004_nnfoto_karacsonyi_fotozas_pecs.jpg
020_nnfoto_karacsonyi_fotozas_pecs.jpg
001_nnfoto_karacsonyi_fotozas_pecs.jpg
bottom of page